Direktlänk till inlägg 30 juli 2013
Det här är en av dom godaste syltarna som finns! Ni måste prova!
ingredienser:
5oo g persikor
600 g hallon
2 msk vaniljsocker
2 msk kallt vatten
1 kg syltsocker
50 g pistaschnötter
Gör så här:
kärna ur och dela persikorna i bitar och lägg dom i en kastrull tillsammans med hallon och vatten. Låt sjuda i ca. 10 minuter med lock. Vänd ner syltsockret, rör om i blandningen och låt sylten skuda ytterligare 5 minuter utan lock. Skumma av sylten noga. Grov hacka pistaschnötterna och vänd ner dom i sylten. Häll upp sylten i varma burkar. Förvara sylten svalt.
TIPS! välj råvaror av bästa kvalitet. sortera bort skadade eller angripna bär och frukter,
då blir sylten mycket godare
käka och njut//LSFK
Den här småkakan är som pricken över iet till en kopp kaffe efter middagen. cirka 60 stycken. ugnstemp: 200 grader. ingredienser: 250 gram smör 1 1/2 dl socker 2 ägg 6 dl vetemjöl 1/2 tsk hjorthornssalt Fyllning: 3-4 msk röd s...
HALLONMOUSSETÅRTA Det här receptet är perfekt till kalas, fester eller andra högtider. Ca 8 bitar ingredienser: 100 gram smör 2 ägg 2 dl socker 1 1/2 dl mjöl 4 msk kakao 1 nypa salt Moussefyllning: 5 dl frysta hallon 1 d...
Roliga och färgglada kakor som kan dekoreras med choklad i stället för sockerglasyr. Det blir ungefär 18-24 stycken kakor. Ingredienser: 125 gram rumstempererat smör. 1 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 2 msk rismjöl ...
Dessa kakor är jätte enkla att göra och är helt underbara tillsammans med en kopp kaffe efter maten. det blir cirka 12-15 chokladpinnar. Ingredienser: 250 gram mörk blockchoklad 50 gram krossade polkagriskarameller 150 gram krossade mandelb...
det här receptet är perfekt till små fikapauser på jobbet, kalas eller fester. blir ca. 10 kakor ingredienser: 75 gram rumstempererat smör 50 gram margarin 1/2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1 1/2 dl havregryn 1 msk kakao Fyllning:...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 | 31 | |||||||
|