smakbakbusarna

Senaste inläggen

Av lsfk koja - 31 juli 2013 15:24

Det här receptet går jätte snabbt och göra och blandningen mellan potatis och bacon är helt underbar!

1 portion


Ingredienser:

2 lagomstora potatisar.

1/2 paket bacon

salt och peppar efter smak (eller grillkrydda)

2 ägg

2 msk vatten

smör att steka i.


Gör så här:

Skala och skär potatisen i lagom tjocka skivor. Skär baconet i tunna strimmlor. Stek potatisen i smör tills den blir riktigt mjuk. Tillsätt baconet i potatisen. Baconet ska bli riktigt krispigt. Spirid ut potatisen och baconet i  stekpannan. Blablanda ägg med salt och peppar eller grillkrydda. Häll över äggsmeten över potatisfyllningen. vänta ca. 3 minuter eller tills äggsmeten har stelnat. vik omeletten på hälften och själp upp på en tallrik. Servera gärna med någon grönsak t ex tomat, sallad, eller gurka.


                                                  

         käka och njut//LSFK



 

  


#ägg #omelett #tomat #sallad #tallrik

 
 
Av lsfk koja - 31 juli 2013 11:01

Det här receptet är en smakrik hallon dessert som passar utmärkt till fester.


Ingredienser:

1 1/2 gelatinblad

2 1/2 dl vispgrädde

3 äggulor

3 msk florsocker

1 dl hallon

1/2 msk vatten


Topping:

färska hallon

citronmeliss eller basilika


Gör så här:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca. 10 minuter. Vispa grädden. vispa äggulor och socker vitt och fluffigt. Ansa hallonen och mosa dem. Värm vattnet och ta upp gelatinbladen ur det kalla vattnet och lägg ner dom i det varma vattnet. Låt gelatinbladen smälta. Blanda gelatinvattnet och hallonmoset. Tillsätt ägguleblandningen. Vänd ner den vispade grädden. Fördela moussen i portionsglas, placera i kylen i ca 2-3 timmar. Lägg på hallon och citronmeliss eller basilika direkt innan servering


                                                  Käka och njut//LSFK    


#mousse #hallon #basilika #citron #citronmeliss #florsocker

Av lsfk koja - 30 juli 2013 20:52

Det här receptet är jätte gott!!! det passar utmärkt till kalas och fester     

Deg:

ingredienser:

9 dl vetemjöl

2 dl socker

2 msk vaniljsocker

2 msk bakpulver                                         
      

300 g mjukt smör

3 ägg

250 g blåbär


smultäcke:

150 g smält smör

4 1/2 dl havregryn

3 dl rörsocker


Gör så här:

blanda alla torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smör och knåda till en smulig deg. Rör i äggen. tryck ut degen på en smord långpanna. lägg sedan på blåbären. Blanda smält smör med havregryn och sockeroch strö över blåbären. Grädda kakan mitt i ugnen i 200 g i ca 30 minuter. skär kakan i rutor.


TIPS: Om man vill så kan man använda andra bär t ex lingon ochvinbär. Ni kan se

våra bilder här neranför.


                                                  


         

                 










                                          käka och njut// LSFK

#lingon

#blåbär

#vinbär

#mjöl

#kaka

#baka

#socker

#deg


                                                  



                                                  



                                                  



                                    

Av lsfk koja - 30 juli 2013 16:10

Pannacotta är en läcker vanilj-pudding, som smakar hur gott som hälst!!!

det här receptet räcker till ca. 4 personer


ingredienser:

5 dl vispgrädde

1 dl gelésocker

1 msk vaniljsocker


jordgubbssås:

5 dl jordgubbar

2 dl glukossirap

1/2 dl florsocker

2 tsk citronsaft


Gör så här:

Blanda grädde, gelésocker och vaniljsockeri en kastrull och koka i en halv minut. Häll upp i portionformar och ställ in i kylen. Skölj, rensa och dela jordgubbar. Lägg jordgubbar, glukossirap, florsocker och citronsaft i en kastrull och låt sjuda i ca 3 minuter. Låt såsen svalna. Sila såsen genom en sil. Själp upp pannacottan på tallrikar. ringla över jordgubbssåsen.


                    käka och njut//LSFK


Av lsfk koja - 30 juli 2013 15:51

Det här är en av dom godaste syltarna som finns! Ni måste prova!


ingredienser:

5oo g persikor

600 g hallon

2 msk vaniljsocker

2 msk kallt vatten

1 kg syltsocker

50 g pistaschnötter


Gör så här:

kärna ur och dela persikorna i bitar och lägg dom i en kastrull tillsammans med hallon och vatten. Låt sjuda i ca. 10 minuter med lock. Vänd ner syltsockret, rör om i blandningen och låt sylten skuda ytterligare 5 minuter utan lock. Skumma av sylten noga. Grov hacka pistaschnötterna och vänd ner dom i sylten. Häll upp sylten i varma burkar. Förvara sylten svalt.


TIPS! välj råvaror av bästa kvalitet. sortera bort skadade eller angripna bär och frukter,

då blir sylten mycket godare


               käka och njut//LSFK

Av lsfk koja - 29 juli 2013 13:00

Hejsan

Tyvärr har vi inte kunnat lägga upp ngnting på bloggen för att vi har rest bort tsms!

Vi har varit i: USA, Österike, Tyskland, finland, Stor Britanien, göteborg och många dagsutflyckter!

Men nu har den nya "publisera i Framtiden" funktionen kommit,

så nu kan vi uppdatera mer även om vi är bortresta!


hare gött


//lsfk   tjoo   


#nice #outfit #sommar #finland #USA #bortrest #lol


Av lsfk koja - 1 april 2013 22:02

Du behöver.


1. 150g smör

2. 2 ägg

3. 3 dl socker

4. 2tsk vaniljsocker

5. 1 msk kakao

6. 4 1/2dl socker

7. 2tsk bakpulver

8.1 1/2dl mjölk


Glasyr:


1. 75g smör

2. 1-2msk kallt kaffe

3. 1msk kakao

4. 2tsk vaniljsocker

5. 3 1/2dl florsocker


Gör så här:


1. smällt smöret och låt det svalna.

2. vispa ägg och socker poröst.

3. tillsätt alla torra ingredienser omväxlande med mjölken och smöret.

4. häll smeten i en smord och bröad form.

5. grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

6. låt kakan svalna.

7. smällt smöret till glasyren.

8. tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.

9. bred ut glasyren på kakan.

10. strö över kokosflingor.  tjaoo!!! //LSFK



 

Av lsfk koja - 1 april 2013 21:38

Du behöver:


1. 1 äggvita

2. 1 helt ägg

3. 3dl vispgrädde

4. ett paket jordgubbar (500g)

5. 1msk vaniljsocker


Gör så här:


1. vispa äggvitan till ett hårt skum.

2. tillsätt ägget och vaniljsockret

3. vispa grädden väl.

4 häll i grädden i äggsmeten

5. mosa jordgubbarna med en gaffel eller i en mixer.

6. blanda i jordgubbs moset i smeten

7. häll ner allting i en glassmaskin och låt gå i ca 40 minuter  

8. sen så häller du ner glassen i en skål med matfolie över.

9. stoppa in i frysen minst 3-4 timmar. käka och njuuut!!!. tjaoo.



knep: om du inte har en glassmaskin kan du hälla allt i en form och

stoppa in i frysen. Rör om lite då och då så inte ytan stelnar.

låt stå i frysen typ 4 timmar. hare bra tjaoo!  

Presentation


Smakbakbusarnas blogg

Fråga mig

9 besvarade frågor

Omröstning

VILKEN ARTIST/GRUPP ÄR BÄST?
 JUSTIN BIEBER
 MICKAEL JACKSON
 ALICE COOPER
 BON JOVI
 ROBERT WELLS

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards