smakbakbusarna

Senaste inläggen

Av lsfk koja - 12 november 2012 15:35

HEJSAN ALLA BLOGGARE. HÄR KOMMER ETT LITE



OVANLIGARE RECEPT ÄN VANLIGT. FÖR DOM SOM GILLAR


CHOKLAD SÄGER VI GRATTIS TILL. NI KOMMER


ATT ÄLSKA DET HÄR RECEPTET.




      RECEPT PÅ CHOKLADZABAIONE:


   INGREDIENSER:

  • 4 st äggulor
  • 4 msk socker
  • 50 g mörk choklad
  • 1  1/4 dl marsalavin
  • kakao pulver, att pudra över

       GÖR SÅ HÄR:

  1. VISPA ÄGG OCH SOKER PORÖST MED EN ELVISP.
  2. RIV CHOKLADEN FINT OCH VÄND NER I ÄGG SMETEN.
  3. STÄLL SKÅLEN ÖVER EN KASTRULL MED SJUDANDE VATTEN OCH VISPA MED ELVISP PÅ LÄGSTA HASTIGHET. VÄRM FÖRSIKTIGT OCH VISPA TILLS SMETEN TJOCKNAR. VAR FÖRSIKTIG SÅ ATT SMETEN INTE BLIR SÅ VARM OCH SKÄR SIG.
  4. SKEDA UPP DEN VARMA SMETEN I FÖRVÄRMDA KOPPAR OCH PUDRA ÖVER KAKAO. SERVERA SÅ SNARAST SOM DET GÅR. KÄKA OCH NJUT NU //LSFK
Av lsfk koja - 11 november 2012 19:22

.SNART ÄR DET DAGS FÖR JUL, OCH PÅ JULEN VILL MAN JU HA JULGODIS. SÅ HÄR KOMMER ETT SUUUUUPER!!!GOTT RECEPT PÅ JULGODIS.............


   RECEPT  ROCKY ROAD.

INGREDIENSER:

600g mörk choklad

2 påsar dumle

2 nävar mini marshmallows

3dl salta jordnötter

1dl skalade pistagenötter


gör så här:

1. smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten)

2. blanda samtliga ingedienser

3. fyll smeten i en plåt, ca 3cm tjock, och låt stelna i frysen

4. när kakan stelnat, kär upp den i bitar

5. KÄKA OCH NJUT!!




         TJAOO!!!

Av lsfk koja - 11 november 2012 17:49

tja tja bloggen!! idag är det inte dom oridära smakbakbusarna som bloggar! idag är det deras storesyster Rebecka som är här! läs inte deras blogg mer för den suger! haha skojja bara! den är vel bra..... eller?

jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, men en sak är säker och det är att Justin Bieber är bäst!! <3

tjaoo eller nåt, hare bra i alla fall! hej då!

 

Av lsfk koja - 11 november 2012 17:05

INGREDIENSER:


  • 100 gram smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2-3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 2-3 msk kallt kaffe eller vatten
  • pärlsocker eller kokos flingor till garnering


  GÖR SÅ HÄR:   

  1. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst.
  2. Blanda i kakao, havregryn och kaffe.
  3. knåda degen tills det har blandats väl.
  4. forma degen till små runda bollar och rulla dom i pärlsocker eller kokosflingor.
  5. Stoppa dom i kylskåpet innan dom ska serveras.    ÄT OCH NJUT!!!

 TJAOO!!!

Av lsfk koja - 11 november 2012 16:19

Ingredienser:


 

  • 100 gram smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 6 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Pärlsocker till garnering

Gör så här:


1. Rör smöret mjukt (liten tid i mikron 600w i 30 sec)


2. Vispa sockret och äggen till en slät smet!


3. Bland samman mjöl och bakpulver.


4. Rör samman smör, ägg och sockerblandningen. Knåda ihop till en deg.


5. Rulla ut degen till tunna stängar och forma till kringlor. Strö över pärlsockret

och grädda i 175c i ca 10 minuter.

 TJAOO!!!

Av lsfk koja - 10 november 2012 16:34

Ingredienser:


Vetedeg:

  • 25 gram jäst
  • 75 gram smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk kardemumma
  • 0,25 tsk salt
  • 0,5 dl socker
  • 1 st ägg
  • 7 dl vetemjöl

Marsanfyllning:


  • 1 dl kokt masrsan eller vaniljkräm

Kanelfyllning:


  • 100 gram smör
  • 8 msk socker
  • 4 tsk malen kanel

Pensling:

  • 1 st ägg

Glasyr:


  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm

   degspadet till 37 grader celcius. Rör ut jästen i lite av degspadet.


2. Tillsätt resten av degspadet, karemumma, socker, ägg, och ungefär

    hälften av mjölet. Knåda ihop degen.


3. Jäs vetedegen övertäckt med handuk i ca. 30 min. Förbered fyllningarna

    undertiden (för att spara tid   )


4. Rör smör, socker och kanel smidigd och poröst i en bunke.


5. Koka marsan eller vispa ihop pulver marsanen med lite mjölk.


6. Arbeta degen med resten av mjölken i bunken. Ta upp den

   på arbetsbänken och knåda den blank.


7. Kavla ut den till en rektangulär kaka, ca 30x45cm. Bred på kanelsmöret.


8. Rulla samman degen från långsidan. Skär rullen i 4cm breda bitar.

   Ställ dem rätt glest i en smord rund form med löstagbar kant, i ca. 24 cm i

   diameter.


9. Låt kakan jäsa övertäckt till knappt dubbel storlek.


10. Gör en fördjupning mitt i varge bulle, och lägg i en klick marsan/vaniljkräm.


11. Pensla kakan väl med uppvispatt ägg.


12. Grädda kakan på galler, nedre delen av ungnen, i ca. 35 min.

     Ungsvärme: 200 grader


13. Låt kakan svalna. Lossa kanten innan kakan kallnat helt. Häll på glasyren.





/lsfk


ps: Det är jätte gott   

     TJAOO!!!

Av lsfk koja - 28 september 2012 12:53

Hejsan alla bloggare!!!


prova det här!!!   det är jätte gott  


Av lsfk koja - 24 september 2012 20:15

HEJSAN ALLIHOPA!!!

I ÅR HA VI INTE HUNNIT VARA INNE PÅ BLOGGEN FÖR VI HAR VARIT I USA!!! VI HAR VARIT I NEW YORK OCH SETT PÅ FRIHETSGUDINNAN,OCH VARIT UPPE I EMPIRE STATE BUILDING OCH SETT EN FANTASTISK UTSIKT. SEN BILADE VI NER TILL WASHINGTON OCH SETT VITA HUSET OCH PENTAGON DET VAR RUNT 40 GRADER I SKUGGAN. SEN HAR VI VARIT I MIAMI OCH VARIT UPPE I EN LYX LÄGENHET OCH SETT FYVERKERIER  FÖR DET VAR DEN

4 JULI (DERAS NATIONALDAG) VI LOVAR ATT LÄGGA IN FLER INLÄGG SÅ HARE BRA SÅ LÄNGE    TJAOO!!!    

Presentation


Smakbakbusarnas blogg

Fråga mig

9 besvarade frågor

Omröstning

VILKEN ARTIST/GRUPP ÄR BÄST?
 JUSTIN BIEBER
 MICKAEL JACKSON
 ALICE COOPER
 BON JOVI
 ROBERT WELLS

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards