Senaste inläggen
HEJSAN ALLA BLOGGARE. HÄR KOMMER ETT LITE
OVANLIGARE RECEPT ÄN VANLIGT. FÖR DOM SOM GILLAR
CHOKLAD SÄGER VI GRATTIS TILL. NI KOMMER
ATT ÄLSKA DET HÄR RECEPTET.
RECEPT PÅ CHOKLADZABAIONE:
INGREDIENSER:
GÖR SÅ HÄR:
.SNART ÄR DET DAGS FÖR JUL, OCH PÅ JULEN VILL MAN JU HA JULGODIS. SÅ HÄR KOMMER ETT SUUUUUPER!!!GOTT RECEPT PÅ JULGODIS.............
RECEPT PÅ ROCKY ROAD.
INGREDIENSER:
600g mörk choklad
2 påsar dumle
2 nävar mini marshmallows
3dl salta jordnötter
1dl skalade pistagenötter
gör så här:
1. smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten)
2. blanda samtliga ingedienser
3. fyll smeten i en plåt, ca 3cm tjock, och låt stelna i frysen
4. när kakan stelnat, kär upp den i bitar
5. KÄKA OCH NJUT!!
TJAOO!!!
tja tja bloggen!! idag är det inte dom oridära smakbakbusarna som bloggar! idag är det deras storesyster Rebecka som är här! läs inte deras blogg mer för den suger! haha skojja bara! den är vel bra..... eller?
jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, men en sak är säker och det är att Justin Bieber är bäst!! <3
tjaoo eller nåt, hare bra i alla fall! hej då!
INGREDIENSER:
GÖR SÅ HÄR:
TJAOO!!!
Ingredienser:
Gör så här:
1. Rör smöret mjukt (liten tid i mikron 600w i 30 sec)
2. Vispa sockret och äggen till en slät smet!
3. Bland samman mjöl och bakpulver.
4. Rör samman smör, ägg och sockerblandningen. Knåda ihop till en deg.
5. Rulla ut degen till tunna stängar och forma till kringlor. Strö över pärlsockret
och grädda i 175c i ca 10 minuter.
TJAOO!!!
Ingredienser:
Vetedeg:
Marsanfyllning:
Kanelfyllning:
Pensling:
Glasyr:
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm
degspadet till 37 grader celcius. Rör ut jästen i lite av degspadet.
2. Tillsätt resten av degspadet, karemumma, socker, ägg, och ungefär
hälften av mjölet. Knåda ihop degen.
3. Jäs vetedegen övertäckt med handuk i ca. 30 min. Förbered fyllningarna
undertiden (för att spara tid )
4. Rör smör, socker och kanel smidigd och poröst i en bunke.
5. Koka marsan eller vispa ihop pulver marsanen med lite mjölk.
6. Arbeta degen med resten av mjölken i bunken. Ta upp den
på arbetsbänken och knåda den blank.
7. Kavla ut den till en rektangulär kaka, ca 30x45cm. Bred på kanelsmöret.
8. Rulla samman degen från långsidan. Skär rullen i 4cm breda bitar.
Ställ dem rätt glest i en smord rund form med löstagbar kant, i ca. 24 cm i
diameter.
9. Låt kakan jäsa övertäckt till knappt dubbel storlek.
10. Gör en fördjupning mitt i varge bulle, och lägg i en klick marsan/vaniljkräm.
11. Pensla kakan väl med uppvispatt ägg.
12. Grädda kakan på galler, nedre delen av ungnen, i ca. 35 min.
Ungsvärme: 200 grader
13. Låt kakan svalna. Lossa kanten innan kakan kallnat helt. Häll på glasyren.
/lsfk
ps: Det är jätte gott
TJAOO!!!
Hejsan alla bloggare!!!
prova det här!!! det är jätte gott
HEJSAN ALLIHOPA!!!
I ÅR HA VI INTE HUNNIT VARA INNE PÅ BLOGGEN FÖR VI HAR VARIT I USA!!! VI HAR VARIT I NEW YORK OCH SETT PÅ FRIHETSGUDINNAN,OCH VARIT UPPE I EMPIRE STATE BUILDING OCH SETT EN FANTASTISK UTSIKT. SEN BILADE VI NER TILL WASHINGTON OCH SETT VITA HUSET OCH PENTAGON DET VAR RUNT 40 GRADER I SKUGGAN. SEN HAR VI VARIT I MIAMI OCH VARIT UPPE I EN LYX LÄGENHET OCH SETT FYVERKERIER FÖR DET VAR DEN
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 | 29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|