Senaste inläggen
HEJ HEJ ALLA BLOGGARE :)
VI VILL VETA VAD VI SKA BLI BÄTTRE PÅ I BLOGGEN,TEX. SKRIVA SVÅRARE RECEPT ELLER SKRVA MER VAD VI GILLAR OCH GÖRA PÅ FRITIDEN. SKRIV I KOMENTARERNA SÅ VI KAN SE DOM SÅ SKA VI GÖRA VÅRT BÄSTA
MVH//LFSK TJAOO
Du behöver: varmluft 100c
Gör så här:
Vispa äggvitorna tillsammans med sockret till ett vitt hårt skum.
Häll smeten i en spitspåse och spritsa ut på ett bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i ca 45 minuter.
Tipps: om du vill att marängerna ska bli lite sega så kan du spritsa ut smeten
på ett silikonbakplåtspapper.
Käka och njut//LFSK
chokladfudgetårta
150 gram |
2 st |
2,5 dl |
1 tsk |
1 msk |
1,5 dl |
0,5 dl |
1 tsk |
Fudge | ||
1,5 dl | ||
1,5 dl | ||
2 msk | ||
100 gram | ||
75 gram | ||
Garnering | ||
1 msk |
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
5. Pudra över kakao.
tjenare alla bloggare. vi har tängt att ha en tävling. tävlingen går ut på att ni ska ta en bild på den snyggaste desserten "Efterrätten" sedan skickar ni den till oss med beskrivning på hur man gör den och erat namn. Sedan lägger vi ut receptet på våran blogg så att alla kan se det. skicka till fredrik.berg@bildning.habo.se eller simon.berg@bildning.habo.se MÅ DEN BÄSTA VINNAREN VINNA!!!
TJAOO//LSFK
LYCKA TILL
HOPPAS ATT DU BLIR NÖJD. Går även att göra med tex mandelmassa och marsipan, hare bra!!! TJAOO
Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 små burkar konserverade mandariner alt. 2 skivade bananer
Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret lite i taget. Blanda ner marsanpulvret och de finhackade hasselnötterna. Spritsa eller klicka ut smeten till ca 10 längder på bakplåtspappersklädd plåt (längs långsidan av plåten). Strö över mandelspånen och grädda i 175 grader ca 15-20 minuter.
Vispa grädden och låt mandarinklyftorna rinna av noga. Bred grädden på den helt avsvalnade kakan och strö på mandariner eller bananslantar. Rulla ihop tårtan och garnera med lite kakao.
Om man använder mandariner i fyllningen går tårtan att frysa. Använder man bananer går den inte att frysa.
käka och njut tjaoo!!!
DEN HÄR BILDEN BORDE VI HA LAGT UT
FRÅN FÖRSTA BÖRJAN MEN NU HAR VI ÄNTLIGEN
FÅTT FRAM DEN. SÅÅÅ... JA SÅ DÄR SER VI 3 UT. TJAOO!!! //LSFK
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 | 29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|